NIEUWTJES WATERPLEINTJE

Bekijk je liever nieuwtjes per klas? Kijk dan even naar de klasblogs

En ook op Facebook kan je leuke foto's en filmpjes vinden van onze school.

pasta take away 2022 voorkant flyer.pdf
pasta take away 2022 achterkant flyer

Onder een stralende lentezon lazen de leerlingen van het 1ste leerjaar een verhaal voor aan de oudste kleuters.

sgo voorlezen.jpg

Mooi weer = dubbel genieten van onze nieuwe speelplaats!

speelplaats sgo zon 2.jpg
speelplaats sgo zon.jpg

Vandaag 3 december kwam de Sint gelukkig wel nog op bezoek. Via de pc konden ook alle kinderen die thuis zaten live meevolgen.

In deze tijden toch nog een opkikkertje.


sint SGO.jpg
sint sgo2.jpg

De voorleesweek is gestart! Zijn jullie nog op zoek naar leuke tips om jullie ouders mee op weg te zetten om meer te gaan voorlezen? Bibliotheek Zottegem helpt je graag verder!

De leuze van de voorleesweek is dit jaar één kwartier, elk kind, elke dag. Waarom? Omdat voorlezen gewoon leuk is! Bovendien leert je kind bij, verhoogt de talenkennis, maakt het later meer kans op de arbeidsmarkt en wordt zijn of haar empathie verhoogt. Lezers begrijpen de gevoelens van anderen namelijk beter. Wie veel leest, ziet hoe personages zich gedragen in verschillende situaties of hoe ze met anderen omgaan.

Een boek biedt troost en helpt bij rouw en verlieservaringen. Het haalt je even uit de dagelijkse realiteit en helpt je om situaties vanuit een ander perspectief te bekijken. Om die reden zijn boeken ook een uitgelezen middel tegen stress. Niet alleen vergeet je even al je zorgen, de focus die je krijgt bij het (voor)lezen, zorgt ook voor lichamelijke ontspanning.

Samen praten over een verhaal, verbindt en geeft misschien oplossingen voor gelijkaardige situaties in je leven. Het verhoogt je fantasie en kan je ongelooflijk laten lachen.

En last but nog least; het verhoogt je levenskansen!

Zijn jullie ouders nog niet overtuigd? Lees dan zeker dit artikel of deel met hen ons filmpje dat we samen met Ratara maakten en verspreid het leesvirus!!


FLITS-campagne! (8/11 tem 25/02)

Tijdens de donkere periode van het jaar is het van essentieel belang dat we ons goed laten zien in het verkeer. Onze school lanceert terug de campagne FLITS! Met FLITS willen wij kinderen op een leuke manier motiveren om zelf een steentje bij te dragen aan verkeersveiligheid. Dat kan heel eenvoudig door een fluohesje te dragen of het fietslicht aan te steken, maar de campagne gaat nog een stukje verder. FLITS! wil kinderen verantwoordelijk leren omgaan met mobiliteit, kiezen voor een beter milieu, kiezen voor beweging, meer visibiliteit, enzovoort.Flitsbanner-1536x411.jpg

DAG VAN DE SPORTCLUB 29/09/2021

Onze leerlingen zetten hun sportclub in de kijker op deze dag van de sportclub. Ze willen op deze manier hun klasgenoten warm maken om ook lid te worden en zo meer te bewegen en te sporten.


dag sportclub sgo.jpg

Enkele sfeerbeelden van de Strapdag 2021. Vrijdag 17 september staat de 15de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen zoveel mogelijk leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Verplaats je dagelijks actief naar school en sta versteld van de vele voordelen dat het strappen biedt. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat. Wij hebben vandaag alvast ons steentje bijgedragen!


sgo strpalied.jpg
sgo strapdag2.jpg

Koop jij ook online? Koop eens via deze link https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/twaterpleintje

Zo verdienen wij een centje voor onze schoolwerking terwijl je zelf geen euro extra hoeft te betalen. Bedankt alvast!

Ons mascotte-ventje staat symbool voor onze stappen die we zetten naar een nieuwe, groene en uitdagende speelplaats in wording.🌿 Dit in samenwerking met MOS (milieuzorg op school), het oudercomité, leerlingen, ouders, leerkrachten. Op de banner aan de voorgevel zie je de reeds gemaakte stappen.

school zottegem
schoolsintgoriksstrijpen
school 't Waterpleintje

Vieren van de jarigen van de voorbije maand en afsluiten van het boekengenre met een toneeltje.

schoolsintgoriksstrijpen
schoolsintgoriksstrijpen